Web Analytics
Premijerka Brnabić: Izbori - bolje pre nego kasnije - BetaRS

Premijerka Brnabić: Izbori - bolje pre nego kasnije

Politika | 05.09.2023 | access_time 23:25
Premijerka Brnabić: Izbori - bolje pre nego kasnije
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da bi do izbora u Srbiji moglo da dođe "relativno brzo" i dodala da je bolje da do njih dođe "bolje pre nego kasnije".

Ona je za televiziju Prva kazala da je Srpska napredna stranka (SNS), čiji je, kako je dodala, ponosni član, uvek za izbore.

"Ne bežimo (SNS) nikada od izbora, mislimo da je uvek dobro da proverimo izbornu volju i da vidmo šta je to što građani žele", kazala je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da izbori treba da se održe "bolje pre nego kasnije", ali bez preciziranja termina i vrste glasanja.

Smatra do toga treba da dođe "zato što Srbija nema vremena da gubi i ima ambiciozne planove" i zato što " Srbija mora da nastavi da ide napred".

Upitana o rokovima za izbornu kampanju, od 60 i 90 dana, ona je odgovorila da bi to svakako moglo da se desi relativno brzo.

Ukazala je na različite stavove opozicije u vezi sa izborima, od početka maja. Premijerka je rekla da ne razume kakva je

odgovornost ljudi koji "bukvalno na dnevnoj osnovi" pričaju različite stvari o izborima.


Premijerka Brnabić: Opozicija u Skupštini Srbije pokazala da joj nisu važni interesi građana

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je opozicija današnjim pokušajima opstrukcije rada parlamenta pokazala da joj nisu važni interesi gradjana.

Ona je za televiziju Prva kazala i da je "iskreno zgrožena" današnjim ponašanjem opozicionih poslanika, i dodala da vlast nije imala "luksuz" da odustane od zasedanja ili ga pomeri.

Ponovila je da se današnje zasedanje ticalo rebalansa državnog budžeta, odnosno i povećenju plata i penzija, izdvajanje novca za lečenje retkih bolesti i pomoći raznim kategorijama građana.

Kazala je da ne zna za nijednu političku opciju, nigde u svetu koja, kako je kazala, radi suprotno interesima građana. Premijerka je optužila opoziciju da je samo interesuje dolazak na vlast.

Teme