Web Analytics
Obradović (Dveri): Vlast skandalom prikrila novu pljačku građana po nalogu MMF-a - BetaRS

Obradović (Dveri): Vlast skandalom prikrila novu pljačku građana po nalogu MMF-a

Politika | 06.09.2023 | access_time 13:00
Obradović (Dveri): Vlast skandalom prikrila novu pljačku građana po nalogu MMF-a
Foto: Milos Miskov
Lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je vlast bez rasprave usvojila rebalans budžeta da bi sakrila od javnosti "novu pljačku naroda koja je u toku" i koja, kako smatra, vodi novom velikom povećanju cena hrane i energenata po nalogu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Na konferenciji za novinare, Obradović je rekao da je sednica u samom startu bila problematična zbog kratkog roka za čitanje Predloga rebalansa budžeta ali da su vlasti i predsednik parlamenta Vladimir Orlić izazvali "još veći skandal" jer su insistirali na održavanju sednice u nemogućim uslovima i na silu priveli kraju načelnu raspravu o najvažnijoj tački dnevnog reda, a to je budžet.
 


"Javnost je ostala uskraćena i za raspravu o amandmanima na budžet, najbitniji zakon za funkcionisanje države i građani nisu mogli da čuju koje sve nove namete na naše kućne budžete planira aktuelna vlast kroz povećanje akciza. To je pravi razlog zašto je ukinuta skupštinska rasprava - da se od javnosti sakrije nova pljačka naroda koja je u toku i koja vodi novom velikom povećanju cena hrane i energenata po nalogu MMF-a", dodao je on.

Obradović je rekao da je jedina dobra vest to što su predstavnici, kako je rekao, "prozapadne opozicije" podržale zahtev koji je "patriotska opozicija" iznela pre pola godine za održavanjem vanrednih izbora na svim nivoima.

"Sada je opozicija potpuno jedinstvena po tom pitanju i vlast više nema izgovor da odlaže raspisivanje izbora. Ostalo je da se vlast i opozicija dogovore kada i koje izbore ćemo imati u narednim mesecima, kao i u kakvim izbornim uslovima. Smatram da opozicija, bez obzira na ideološke podele na dva bloka - prozapadni i suverenistički - treba da sarađuje oko borbe za bolje izborne uslove i odbranu izbornih rezultata, kako bismo zajedničkim snagama sprečili bilo kakvu izbornu krađu i neregularnosti u režiji vladajućeg režima", rekao je on.
 
Ceo video materijal nalazi se OVDE.

Teme