Web Analytics
Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije - BetaRS

Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije

Ekonomija | Izvor: Beta | 07.09.2023 | access_time 11:25
Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije
Foto: Saša Đorđević
 Kompanija Mineko (Mineco) saopštila je danas da će i ove godine preko Fondacije „Evro za znanje“ obezbediti dve stipendije studentima četvrte godine osnovnih studija Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Iznos stipendije je 120.000 dinara, a odnosi se na školsku 2023/24. godinu i otvoren je do 5. oktobra.

Stipendije se dodeljuju bespovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.

Pravo da konkurišu imaju studenti Geološkog smera ILMS – modul Ekonomska geologija, kao i smerova Rudarsko inženjerstvo – moduli Podzemna eksploatacija, Priprema mineralnih sirovina i Površinska eksploatacija.

Mineko, jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, osmi put zaredom podržava inicijativu Fondacije jer smatra da je ulaganje u obrazovanje mladih ključni prioritet društva.

U kompaniji se nadaju da će na ovaj način stipendisti dobiti i priliku da se upoznaju sa radom u nekom od njihovih rudnika, steknu kontakte i prođu korisnu praksu koja će im značiti u budućem radu.

Zinteresovani studenti treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama, kaoi dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca ili potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko roditelji nisu zaposleni.

Kandidati mogu da dostave i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja.

Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2023. godine. 

Mineko se bavi ulaganjem i razvijanjem rudnika olova, cinka, bakra u zemljama Jugoistočne Evrope i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Teme