Web Analytics
Lutovac (DS): Važno je da pogrešnim ukrupnjavanjem opozicija ne deluje odbijajuće - BetaRS

Lutovac (DS): Važno je da pogrešnim ukrupnjavanjem opozicija ne deluje odbijajuće

Politika | 12.09.2023 | access_time 10:40
Lutovac (DS): Važno je da pogrešnim ukrupnjavanjem opozicija ne deluje odbijajuće
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da bi opozicija trebalo da pronađe "formulu" za izlazak na vanredne parlamentarne izbore, koji bi mogli da budu održani pre kraja godine, a koja bi im donela potreban broj glasova za promenu vlasti.

"Važno je da format ukrupnjavanja donosi više glasova nego što bi doneo pojedinačan izlazak na izbore. Važno je da pogrešnim ukrupnjavanjem ne delujemo odbijajuće, da u zbiru dobijemo manje glasova nego što bismo dobili odvojeno", rekao je Lutovac za današnji list Nova.

Naveo je da se saradnja opozicionih stranaka u okviru formata "Srbija protiv nasilja" nastavlja, kao i u širem formatu po nekim drugim pitanjima.

On je istakao i primer saradnje između stranaka, podsećajući na Deklaraciju o zajedničkom delovanju koju je DS potpisala sa strankama Srbija centar (SRCE), Zajedno i Rumunskom partijom.

"Ostajemo otvoreni i za uspostavljanje saradnje sa drugima, pokazujući da smo spremni da u javnom interesu potiskujemo međusobne razlike", kazao je Lutovac.

Teme