Web Analytics
Tribina 'Klimatski razgovori' u organizaciji ambasade Nemačke sutra u Kulturnom centru Grad - BetaRS

Tribina 'Klimatski razgovori' u organizaciji ambasade Nemačke sutra u Kulturnom centru Grad

Klimatske promene | Izvor: Beta | 17.09.2023 | access_time 12:55
Tribina 'Klimatski razgovori' u organizaciji ambasade Nemačke sutra u Kulturnom centru Grad
Ambasada Nemačke u Beogradu najavila je da će sutra u Kulturnom centru "Grad" u Beogradu organizovati tribinu "Klimatski razgovori", na kojoj će stručnjaci razmotriti aktuelna pitanja iz oblasti borbe protiv klimatskih promena u Srbiji.

Na otvaranju tribine, koja počinje u 18 sati, prisutne će pozdraviti šef Odseka za međunarodnu saradnju ambasade Nemačke Kristijan Šiling, nakon čega će uslediti dve panel diskusije.

Kako je precizirano, prva će biti posvećena odnosu klimatskih promena i zdravlja stanovništva, a neka od pitanja o kojima će panelisti razgovarati su zašto se mnoge bolesti današnjice povezuju sa lošim kvalitetom vazduha, te kako uz pomoć veštačke inteligencije možemo dobiti informacije o kvalitetu vazduha na globalnom nivou.

Druga panel diskusija fokusiraće se na uticaj energetskog sektora na klimatske promene, a panelisti će prisutnima pružiti detaljniji uvid u proces energetske tranzicije u Srbiji i važnost Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana, te na koji način i u kojoj meri energetski sektor u Srbiji doprinosi posledicama klimatskih promena.

Kako je istaknuto, ovim događajem ambasada Nemačke u Beogradu želi da pruži aktivan doprinos međusektorskom povezivanju u pronalaženju odgovora na kompleksan izazov klimatskih promena.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Klimatske promene