Web Analytics
Univerzitet Hajnan ulazi u međunarodnu Ligu univerziteta iz tropskih regiona - BetaRS

Univerzitet Hajnan ulazi u međunarodnu Ligu univerziteta iz tropskih regiona

Svet | 18.09.2023 | access_time 10:55
Univerzitet Hajnan ulazi u međunarodnu Ligu univerziteta iz tropskih regiona
Foto: Xinhua/Pu Xiao

Univerzitet Hajnan, zajedno sa sedam univerziteta i naučnoistraživačkih institucija u tropskim regionima širom sveta, započeo je pripreme za osnivanje Lige tropskih univerziteta (LTU), saopštio je taj univerzitet koji se nalazi u Hajkou, glavnom gradu južne kineske provincije Hajnan.

Kako piše Sinhua, LTU je multilateralna platforma za međunarodnu saradnju u cilju unapređenja visokog obrazovanja i društveno-ekonomskog razvoja u tropskim regionima, gde živi 40 odsto svetske populacije.

Na inicijativu Univerziteta Hajnan i Kineske akademije tropskih poljoprivrednih nauka, ostalih šest članova osnivača su Univerzitet u Kairu u Egiptu, Univerzitet Čulalongkorn na Tajlandu, Tehnološki institut Bandung u Indoneziji, Univerzitet u Sao Paulu, Brazil i Univerzitet Malaja i Tehnološki ubiverzitet u Maleziji.

Svi članovi osnivači su izrazili zajedničku posvećenost razvoju alijanse u globalni motor obrazovanja i inovacija, doprinoseći formiranju zajednice tropskih regiona.

Luo Ćingming, predsednik Univerziteta Hajnan, rekao je da je osnivanje lige od velikog praktičnog značaja za efikasno rešavanje izazova sa kojima se suočava razvoj tropskih regiona, pa čak i sveta, posebno uobičajenih pitanja u oblastima kao što su bezbednost hrane, klimatske promene i javno zdravlje.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena