Web Analytics
Pošta Srbije predstavila marke izdate povodom 115 godina diplomatskih odnosa Srbije i Egipta - BetaRS

Pošta Srbije predstavila marke izdate povodom 115 godina diplomatskih odnosa Srbije i Egipta

Ekonomija | 19.09.2023 | access_time 21:50
Pošta Srbije predstavila marke izdate povodom 115 godina diplomatskih odnosa Srbije i Egipta
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Pošta Srbije predstavila je večeras u rezidenciji egipatskog ambasadora Basela Salaha u Beogradu poštanske marke izdate povodom 115 godina diplomatskih odnosa Srbije i Egipta.

"Egipat je kolevka civilizacije i zaista je slavljenje 115 godina diplomatskih odnosa velika čast", rekao je novinarima direktor Srbijamarke u Pošti Adam Sofronijević.

On je objasnio da marke prikazuju tvrđave Egipta i Srbije, predstavljajući jaku povezanost dve zemlje, kao i Kalemegdansku tvrđavu i piramide koje predstavljaju turističke dragulje dve zemlje.

"Želim da iskažem zahvalnost Pošti Srbije na plodonosnoj saradnji sa ambasadom čiji je ishod izdavanje ove poštanske marke koja oslikava nedavno jačanje prijateljstva Egipta i Srbije i nameru da se pojača turizam između dve zemlje", izjavio je egipatski ambasador.

Salah je napomenuo da je izdavanje poštanske marke samo jedan od nekoliko koraka ka pospešenju odnosa dve zemlje i podsetio na posete mnogih zvaničnika Egipta Srbiji, kao i na "istorijsku posetu" predsednika Abdela Fataha el Sisija 2022. godine.

On je najavio i da Srbija i Egipat organizuju niz događaja koji će se održati u Kairu i Beogradu u bliskoj budućnosti, uključujući i tekuće pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini.

Kako je naveo Salah, taj sporazum će za obe države omogućiti uvoz i izvoz visokokvalitetnih proizvoda, a on bi trebalo da bude spreman za potpisivanje do kraja ove godine.

Teme