Web Analytics
Đukić Dejanović izjavila da 60 učenika nije krenulo u 'Ribnikar', prešli su u druge škole - BetaRS

Đukić Dejanović izjavila da 60 učenika nije krenulo u 'Ribnikar', prešli su u druge škole

Društvo | 22.09.2023 | access_time 11:45
Đukić Dejanović izjavila da 60 učenika nije krenulo u 'Ribnikar', prešli su u druge škole
Foto: Beta//MILAN OBRADOVIC

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je jutros da se 60 učenika ispisalo iz beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja učenik sedmog razreda ubio devetoro dece i radnika obezbeđenja.

"Šezdeset učenika nije krenulo u školu, oni su otišli u obližnje škole ali je uobičajen broj upisao. Nastavnici su u posebno teškim okolnostima, moraju doći na posao dobro pripremljeni. Jedno vreme su se osećali potpuno usamljeni, jedno vreme smo imali problem da niko nije želeo da bude direktor te škole. Samo izgovaranje reči 'Ribnikar' je bilo kao mina", rekla je Đukić Dejanović za Blic televiziju.

Ministarka je navela da se Srbija još uvek oporavlja od te tragedije, navodeći da su iz nje morale da se izvuku pouke i da su zbog toga školama poslate smernice koje su izradili Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Insitut za mentalno zdravlje, koje su, prema njenim rečima, u vaspitnom duhu.

"Deca i nastavnici moraju i da razgovaraju, ne samo da uče. U tom smislu smo dali čitav set predloga i da svaka škola prilagodi to svojim potrebama. Prva nedelja je bila tematska, što znači da su učenici i razredni birali temu te nedelje o kojoj će razgovarati. Teme su bile životna sredina, dostojanstvo, stop nasilju", kazala je Đukić Dejanović.

Teme