Web Analytics
Selaković na Zejtinliku: Srbija je bolja, Republika Srpska je bolja, Srbi jedinstveniji - BetaRS

Selaković na Zejtinliku: Srbija je bolja, Republika Srpska je bolja, Srbi jedinstveniji

Politika | Izvor: Beta | 23.09.2023 | access_time 14:30
Selaković na Zejtinliku: Srbija je bolja, Republika Srpska je bolja, Srbi jedinstveniji
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta da Srbija neće zaboraviti da je 1918. godine pobedila u Prvom svetskom ratu, i da je ta pobeda i sloboda skupom cenom plaćena.

On je posle odavanja počasti i polaganja venaca na Srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu rekao da je to groblje "rasadnik slobode, rasadnik pobedničkog duha, rasadnik neuništivog srpskog duha od Vardara do Cetine, od Jadranskog mora do Tise i Drave".

"Na ovom mestu, možda svake godine treba da podvučemo crtu i svedemo bilans onoga što smo u prethodnih dvanaest meseci činili i da iziđemo ovde ne pred jednog, već pred 8.000 Miloša, pogledamo u njihove humke i kažemo im da li je Srbija bolja, da li smo i mi postali bolji", kazao je ministar.

"I došli smo zato, da svojim precima kažemo da je Srbija bolja i da je Republika Srpska bolja, da su Srbi jedinstveniji no što su bili ranije, i da ovde ne dolazimo samo da tugujemo i da plačemo, već dolazimo da se osetimo ponosnim", rekao je Selaković.

On je rekao da se početak proboja Solunskog fronta zajednički slavi u Srbiji i Republici Srpskoj kao dan kada su zajedno Srbi iz predratne Kraljevine Srbije, Kraljevine Crne Gore, stali "zajedno sa svojom braćom, od severne Dalmacije, Like, Korduna, do Banata, Baranje, Bačke i Srema".

Selaković je venac na Zejtinliku položio i na grob dugogodišnjeg čuvara tog groblja, nedavno umrlog Đorđa Mihailovića, navedeno je u saopštenju.

Teme