Web Analytics
POKS: Politika vlasti doživela krah na Kosovu i Metohiji - BetaRS

POKS: Politika vlasti doživela krah na Kosovu i Metohiji

Politika | 25.09.2023 | access_time 11:00
POKS: Politika vlasti doživela krah na Kosovu i Metohiji
Foto: Sasa Djordjevic
Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da je politika vlasti na Кosovu i Metohiji doživela potpuni krah.

"Srbi su ostavljeni na milost i nemilost albanskih secesionista, bez ikakve zaštite Srbije. Jasan je učinak jedanaestogodišnje vladavine SNS i SPS, ako se uzme u obzir da su Srbi prilikom njihovog preuzimanja vlasti imali svoju policiju, sudstvo i zdravstvo, a sada nemaju ništa od toga. Administrativna linija između tzv. Кosova i Srbije uvedena je za vreme njihove vladavine, kao i gubitak Gazivoda i uvođenje telefonskog prefiksa za lažnu državu", izjavio je predsednik POКS Vojislav Mihailović.

Ocenio je da je licemerno ponavljanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nikada neće priznati nezavisnost Кosova, kada je to već de fakto učinio prihvatanjem evropskog sporazuma i plana njegove implementacije.

"Prema ovom planu on je već priznao lične karte tzv. 'Republike Кosovo', a do kraja godine se obavezao i za pasoše, kao i sva druga dokumenta. Prihvatanjem sporazuma priznao je teritorijalni integritet i obavezu da neće biti smetnja za pristupanje tzv. Кosova međunarodnim organizacijama. Već šest meseci tražimo da se u Skupštini Srbije razgovara o ovom protivustavnom sporazumu, ali njegova vlast beži od toga", rekao je Mihailović.

Teme