Web Analytics
Dveri: Đaci u Kraljevu ne dobijaju besplatne udžbenike kao đaci u Beogradu - BetaRS

Dveri: Đaci u Kraljevu ne dobijaju besplatne udžbenike kao đaci u Beogradu

Društvo | 26.09.2023 | access_time 12:30
Dveri: Đaci u Kraljevu ne dobijaju besplatne udžbenike kao đaci u Beogradu

Gradski odbor pokreta Dveri u Kraljevu naveo je danas da za đake prvake u tom gradu gradska vlast nije obezbedila nikakvu novčanu pomoć niti udžbenike, za razliku od đaka u Beogradu koji su udžbenike dobili besplatno.

"Posle samopohvala gradskih čelnika i rukovodilaca Turističke organizacije Kraljeva, krajem avgusta, da je ostvaren nezapamćen priliv u budžet grada od zarade turističkog sektora, kao i od naplate poreza i ostalih prihoda, ponadali smo se da će 996 prvaka, dobiti besplatne udžbenike ili neku drugačiju pomoć lokalne samouprave. Ni na koji način đaci nisu pomognuti, gradska vlast nema sluha za kraljevačke đake", naveli su u saopštenju.

Upitali su po kom principu neke lokalne samouprave omogućavaju sredstva za đake, a neke druge to ne čine.
"Umesto da se ulaže u prosvetni sistem, posle majskih tragičnih događaja, država ulaže u represivni, policijski aparat, angažuje i daje podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova, samim tim izdvaja ogromna novčana sredstva, za koja ne vidimo da će biti isplativa, jer ono što možemo da vidimo je da angažovani policajci u školama samo na miru listaju stranice na svojim mobilnim telefonima", piše u saopštenju.

Iz Dveri su naveli da se ne slažu sa takvim pristupom obrazovnom sistemu i manjkom saradnje lokalne samouprave sa porodicom.

Teme