Web Analytics
Đukanović (SNS): Radoičić posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta - BetaRS

Đukanović (SNS): Radoičić posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta

Politika | 26.09.2023 | access_time 13:10
Đukanović (SNS): Radoičić posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta
Foto: Beta/Screenshot/YouTube

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) advokat Vladimir Đukanović pozvao je potpredsednika Srpske liste da sledeći put, kako je naveo, nakon sukoba ostavi vizit kartu.

"Milan Radoičić, čovek koji posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta. Jedinstven primer ratnika u svetu. Sledeći put neka im ostavi vizit kartu", objavio je Đukanović na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja rekao je juče da su u vozilu marke "mercedes" sa BG tablicama pronađena dokumenta potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koje je Svećlja i pokazao na konferenciji za novinare povodom zaplene velike količine naoružanja na severu Kosova.

Kako se moglo videti na dokumentima izdatim u Kraljevu, u vlasništvu Radoičića su pištolji i revolveri "magnum 357", "glok", "sig sauer", "laugo arms", "valter".

Svećlja je zatražio od Srbije da preda Kosovu osobe koje su napale kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarale pred pravosudnim organima za terorističke akte.

"Sumnjamo da je on (Milan Radoičić) bio deo tih 30 koji su napali policiju Kosova. Našli smo dokumentaciju u jednom od vozila, s Radoičićevom dokumentacijom. Imamo i druga obaveštajna saznanja da je on bio jedan od vođa te grupe", rekao je Svećlja.

Zvanični Beograd nije reagovao na tvrdnje i sumnje kosovskog ministra policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju veče kazao da su u sukobu s kosovskom policijom učestvovali isključivo Srbi sa Kosova.

Komentarušući navode kosovskog ministra Dželjalja Svećlje da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić predvodio 30 Srba koji su u nedelju u Banjskoj napali policiju, poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta kazao da učešće Radoičića u tom tragičnom događaju ne bi predstavljalo iznenađenje.



"Ako je Radoičić učestvovao u tom suludom činu, onda je potpuno jasno da iza svega stoji režim u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Da je Radoičić ili bilo ko drugi to organizovao bez saglasnosti i naređenja iz Beograda, već bi bio uhapšen ili bi to bio kraj za Vučića", ocenio je poslanik.

Pojedini regionalni mediji su juče objavili nepotvrđenu informaciju da je Radoičić u nedelju ranjen prilikom sukoba s kosovskom policijom u Banjskoj.

U oružanom sukobu između grupe Srba i kosovske policije koji se dogodio u nedelju u selu Banjska na severu Kosova, prema do sada potvrđenim podacima poginula su četiri napadača srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac albanske nacionalnosti.

Za sada se zna da su najmanje tri ranjena Srbina smeštena u bolnicama u Novom Pazaru i Prištini, dok su osmoricu uhapsile prištinske vlasti.

Imena poginulih, ranjenih i uhapšenih Srba još nisu saopštena.

Teme