Web Analytics
Jovanović (Novi DSS): Politika SNS dovela do toga da likuju secesionisti na Kosovu - BetaRS

Jovanović (Novi DSS): Politika SNS dovela do toga da likuju secesionisti na Kosovu

Politika | 26.09.2023 | access_time 16:05
Jovanović (Novi DSS): Politika SNS dovela do toga da likuju secesionisti na Kosovu
Foto: Beta/Saša Đorđević

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da poslednji događaj na Kosovu gde su poginula i četvorica Srba, pokazue da mora da se promeni vlast Srpske napredne stranke (SNS) i odbaci njena "katastrofalna politika po pitanju KiM".

Jovanović je u saopštenju ocenio da se došlo do toga da zbog situacije na Kosovu i Metohiji "likuju secesionističke snage i secesionistička policija".

"Ovo je kraj i ova tragična situacija je pokazala da moramo da se trgnemo i da temeljno menjamo stvari u Srbiji. Ova vlast mora da se menja, jer je 12 godina njihove, i četiri godine politike od 2008. dovelo do ovoga. Nedostojno se ponašaju u ovoj situaciji i moraju da odu", naveo je Jovanović.

Po njegovim rečima, potrebno je da se promene ljudi u Srbiji i odnos prema istoriji, da se vrati samopouzdanje narodu i da se shvati da "bez borbe, koja nije nužno rat, nema odbrane Srbije".

"Bez ozbiljne borbe, pa i neke ekonomske žrtve, nema slobode. Nisu naši preci pravili modernu Srbiju tako što su pričali o nekoj integraciji sa Napoleonom, već je to bila borba ustanika i borba 1912, 1913, 1914. godine", dodao je Jovanović.

Kazao je da za Novi DSS "nikakav francusko-nemački predlog sporazuma ne dolazi u obzir", ocenivši ga kao "ništav i protivustavan... antidržavni i za nas je nevažeći".

"Svaka država mora da štiti svoju celovitost, a posebno po pitanju KiM jer je to deo identiteta i duhovne vertikale našeg naroda", ocenio je Jovanović.

Predsednik Nove DSS je izjavio saučešće porodicama Srba poginulih u nedelju u Banjskoj, na Kosovu, rekavši da su oni "pali za Srbiju".

Grupa Srba sa Kosova i Metohije sukobila se u nedelju u selu Banjska na severu Kosova sa kosovskom policijom, kada su ubijeni jedan policajac i najmanje četvorica iz redova Srba.

Teme