Web Analytics
Marsenić (Novi DSS): Srbe na Kosovu i Metohiji love kao zečeve, krah Vučićeve politike - BetaRS

Marsenić (Novi DSS): Srbe na Kosovu i Metohiji love kao zečeve, krah Vučićeve politike

Politika | 29.09.2023 | access_time 09:05
Marsenić (Novi DSS): Srbe na Kosovu i Metohiji love kao zečeve, krah Vučićeve politike
Foto: Beta/Screenshot

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je da je 12 godina kosovske politike SNS i Aleksandra Vučića dovelo do toga da secesionisti danas na Kosovu i Metohiji Srbe love kao zečeve.

"Srbi na Kosovu i Metohiji su taoci njegove politike. Obećavao je Vučić da će se pretvoriti u vuka i zaštititi Srbe, a u stvari je postao zečić", rekao je Marsenić gostujući na televiziji Nova S.

Prema njegovim rečima, Vučića ne interesuju ljudi, srpske žrtve na Kosovu i Metohiji, već samo sopstveni rejting.

"SNS-ovci su hrabri kada treba da se njih 200 iživljava nad opozicijom u Skupštini, a kad treba stvarno nešto da se uradi nema ih nigde", dodao je potredsednik Novog DSS-a.

Govoreći o izvesnim predstojećim izborima, Marsenić kaže da ih Vučić raspisuje tako što opoziciji veže ruke i noge i poziva ih na trku.

"Svedoci smo povećane agresije na (predsednika Novog DSS-a) Miloša Jovanovića u režimskim medijima jer smo ukazali na krah kosovske politike SNS-a. Vučić sad hoće da sakrije tu temu, jer je cela njegova politika otišla u paramparčad", dodao je on.

Prema Marsenićevim rečima, Vučić ne samo što opoziciji ne dozvoljava da iznese svoje stavove u medijima sa nacionalnom frekvencijom, već SNS pokušava da zabrani opoziciji da razgovara sa građanima na ulici.

"U Zrenjaninu, Kikindi, imali smo situaciju da su Miloša Jovanovića okružili ljudi iz SNS. Oni zabranjuju poslanicima, predsednicima stranaka da idu po lokalnim sredinama i razgovaraju sa građanima. Vučić je napravio svoju privatnu državu i zato će on jednog dana snositi odgovornost za politiku koju je vodio", zaključio je Marsenić.

Teme