Web Analytics
Samo NADA podržala zahtev Dveri, Zavetnika i NS za sednicu Skupštine Srbije o Kosovu - BetaRS

Samo NADA podržala zahtev Dveri, Zavetnika i NS za sednicu Skupštine Srbije o Kosovu

Politika | 29.09.2023 | access_time 14:10
Samo NADA podržala zahtev Dveri, Zavetnika i NS za sednicu Skupštine Srbije o Kosovu
BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Samo je koalicija NADA (Novi DSS i POКS) podržala zahtev Dveri, Zavetnika i Narodne stranke za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije o stanju bezbednosti na Kosovu i o posledicama francusko-nemačkog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosovo-Srbija.

To su danas u zajedničkom saopštenju rekli šefovi poslaničkih grupa Dveri, Zavetnika i Narodne stranke u Skupštini - Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski i Stefan Jovanović i dodali da su sve ostale poslaničke grupe i samostalni poslanici odbili da potpisima podrže taj njihov predlog.

"Patriotski blok" smatra da, s obzirom da su vlast i deo opozicije, odbili da prihvate sazivanje vanredne sednice Skupštine, "stvari postaju dosta jasnije" - da se može zaključiti da oni koji nisu podržali inicijativu "imaju istu ili sličnu agendu po pitanju naše južne pokrajine".

"Očigledno je da su Srbi na КiM ostavljeni na milost i nemilost albanskim separatistima i skandalozno je da su narodni poslanici vlasti i dela opozicije odbili da se o tome govori u najvišem predstavničkom domu u Srbiji, iako o situaciji na КiM govori ceo svet", piše u saopštenju.

"Odavno je jasno da vlast ne želi da prihvati da je dosadašnja politika prema КiM doživela potpuni fijasko, ali nam nije jasno da to ne želi da prihvati ni deo opozicije, osim ukoliko su saglasni sa Aleksandrom Vučićem po ovom pitanju ili imaju određeni dogovor sa njim", smatra "patriotski blok".

Teme