Web Analytics
Nova pobeda fudbalera Partizana za prvo mesto na tabeli Super lige - BetaRS

Nova pobeda fudbalera Partizana za prvo mesto na tabeli Super lige

Fudbal | Izvor: Beta | 01.10.2023 | access_time 19:20
Nova pobeda fudbalera Partizana za prvo mesto na tabeli Super lige
Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Kruševcu domaći Napredak sa 2:0, u utakmici 10. kola Super lige Srbije i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Partizan je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je strelac bio Aldo Kalulu, a konačan rezultat postavio je igrač Napretka Stefan Jovanović, autogolom u 75. minutu.

Partizan je počeo utakmicu sa dve šanse Kalulua, u 12. i 14. minutu, ali je domaći golman Vladimir Savić uspeo da odbrani.

U 21. minutu crno-beli su ponovo mogli da postignu gol, prvo je udarac Kvinsija Meniga odbranio golman, a zatim je blokiran šut Kalulua. Tri minuta kasnije pokušao je i Aranđel Stojković, ali je Savić izbacio loptu u korner.

Crno-beli su imali inicijativu, a u 40. minutu dve šanse imao je Menig, posle akcije Mateuša Saldanje i Bibrasa Natha, prvu je odbranio golman, a u drugom pokušaju napadač je poslao loptu pored gola.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Partizan je poveo golom Kalulua, koji se najbolje snašao pred golom Napretka posle centaršuta Kristijana Belića.

Drugo poluvreme počelo je šansom Partizana kada je u 49. minutu Saldanja pogodio stativu, dok je Svetozar Marković u 55. minutu šutirao pored gola.

Prvu ozbiljnu priliku Napredak je imao u 68. minutu kada je pokušao Milan Bojović, a golman Partizana Aleksandar Jovanović odbranio.

Partizan je udvostručio prednost u 75. minutu kada je posle centaršuta Gajasa Zahida, autogol postigao Stefan Jovanović.

Partizan je do kraja sačuvao prednost i ostvario sedmu pobedu u Super ligi Srbije, posle koje je prvi na tabeli sa 22 boda, dva više od drugoplasiranog TSC-a iz Bačke Topole.

Napredak je pretrpeo peti poraz i zauzima 14. mesto sa sedam bodova.

U sledećem kolu Partizan će dočekati Mladost, a Napredak će u Nišu igrati protiv Radničkog.

Teme