Web Analytics
Forum za pravednu tranziciju Energetske zajednice sutra u Skoplju - BetaRS

Forum za pravednu tranziciju Energetske zajednice sutra u Skoplju

Tranzicija | Izvor: Beta | 03.10.2023 | access_time 11:50
Forum za pravednu tranziciju Energetske zajednice sutra u Skoplju
U Skoplju će sutra biti održan Forum za pravednu tranziciju Energetske zajednice na kojem će učesnici razmatrati šta je potrebno za ostvarenje zelene tranzicije uz zaštitu ranjivijih grupa.

Forum predstavlja jedinstvenu priliku za diskusiju o tome kako doprineti pravednoj tranziciji u regionu Energetske zajednice, kao i da se prenesu važne poruke donosiocima odluka na svim nivoima a koji su u procesu pravljenja značajnih izbora u vezi budućih energetskih sistema i transformacije angažovane radne snage.

Rešavanje pitanja pravedne energetske tranzicije zahteva višedimenzionalni pristup koji uključuje više zainteresovanih strana.

Glavne teme diskusija na Forumu biće planiranje i sprovođenje politika, reforma tržišta rada i smanjenje nejednakosti, poboljšanje kvaliteta vazduha i adekvatna podrška koja će s jedne strane pomoći da se sredstva efikasno usmere ka održivim investicijama, a sa druge će obezbediti pravednu i pravičnu raspodelu resursa.

Energetska zajednica je saopštila da je Forum otvoren za sve zainteresovane strane, uključujući zvaničnike vlada, privatni sektor, sindikate i predstavnike civilnog društva, nevladinih organizacija, mladih i akademske zajednice.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije