Web Analytics
Poziv mladima za učešće na konferenciji o klimatskim promenama pred COP 28 - BetaRS

Poziv mladima za učešće na konferenciji o klimatskim promenama pred COP 28

Klimatske promene | Izvor: Beta | 03.10.2023 | access_time 13:30
Poziv mladima za učešće na konferenciji o klimatskim promenama pred COP 28
Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije pozvalo je mlade da se prijave za učešće na konferenciji ECO-GEN: Mladi Srbije za COP 28 čiji je cilj da više saznaju o klimatskim procesima UN i da se čuju njihovi stavovi.

Konferencija će biti organizovana 7. i 8. oktobra u Beogradu, a za učešće mogu da se prijave mladi uzrasta od 16 do 30 godina. Prijave se primaju danas do ponoći, popunjavanjem formulara na linku.

Cilj konferencije je da okupi motivisane mlade ljude iz različitih krajeva Srbije kako bi se dodatno edukovali i obučili da doprinesu klimatskim procesima UN i osnažili za klimatske akcije.

Posebna svrha skupa je da se čuju stavovi mladih pre godišnje konferencije UN o klimatskim promenama (UNFCCC COP 28), koja će biti održana od 30. novembra do 12. decembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

YOUNGO, zvanična grupa za decu i mlade Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, podržala je projekat EKO-GEN kao konferenciju mladih za Srbiju u pripremi COP 28.

Učesnici će usvojiti Zajedničku deklaraciju mladih, koja će biti predstavljena donosiocima odluka i ključnim akterima na državnom nivou i u lokalnim zajednicama za kreiranje i sprovođenje klimatske politike u Srbiji.

Takođe, konferencija će doprineti jačanju mreže mladih klimatskih aktivista u Srbiji kao osnove za buduće akcije u borbi protiv klimatske krize.

Glavne teme konferencije su smanjenje emisije štetnih gasova, očuvanje zdrave vode, obnovljiva energija i energetska efikasnost i smanjenje otpada i cirkularna ekonomija.

Troškove organizacije obezbediće Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Srbiji i drugim partnerima projekta.


Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Klimatske promene