Web Analytics
Više tužilaštvo u Beogradu predložilo pritvor za Radoičića - BetaRS

Više tužilaštvo u Beogradu predložilo pritvor za Radoičića

Politika | 03.10.2023 | access_time 14:45
Više tužilaštvo u Beogradu predložilo pritvor za Radoičića
Foto: Milos Miskov

Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas predložilo odredjivanje pritvora za Milana Radojičića (45), osumnjičenog za više krivičnih dela u vezi sa oružanim sukobom Srba i kosovske policije u Banjskoj, na severu Kosova, 24 septembra.

Tužilaštvo je saopštilo da je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio više krivičnih dela, te da je, na saslušanju on sve to negirao.

Tereti se za "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", "nedozvoljenu proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i "teška dela protiv opšte sigurnosti".

"Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva", piše u saopštenju.

Po naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH.

Isporučivano mu je na teritorij Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a on ga je prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Kosova, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, piše u saopštenju.

Tereti se i da je kao kolovođa grupe više nepoznatih lica, zajedničkim delovanjem "i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na Kosovu".

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti", dodalo je to tužilatvo.

MUP: Priveden Milan Radoičić

Ministarsvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je danas da je privelo doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je nedavno priznao da je učestvovao u sukobu Srba sa Kosova i Metohije sa kosovskom policijom u selu Banjska.





MUP je saopštio da je Uprava kriminalističke policije danas pretresla Radoičićev stan i druge prostorije, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

On je nekoliko dana ranije, putem svog advokata Gorana Petronijevića, priznao da je učestvovao i da je stajao iza logistike sukoba kod Banjske 24. septembra, u kom je ubijen albanski policajac i troje Srba.

Teme