Web Analytics
Uhapšeno 22 osobe koje su oštetile budžet Srbije za 2,1 milijardu dinara - BetaRS

Uhapšeno 22 osobe koje su oštetile budžet Srbije za 2,1 milijardu dinara

Hronika | 04.10.2023 | access_time 11:50
Uhapšeno 22 osobe koje su oštetile budžet Srbije za 2,1 milijardu dinara
Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je danas u Novom Sadu i Subotici uhapšteno 22 ljudi koji su zaloupotrebama u prodaji uvoznih polovnih automobila oštetitili budžet Srbije za više od 2,1 milijarde dinara.

Uhapšteni su R.Š, S.К, Z.К, A.К, S.V.К, T.К, Ž.A, M.M, S.V, J.V, A.V, N.N, D.R, M.G, M.S, A.H, D.T, M.E, S.Đ, A.F, V.M. i M.B.P koji se terete za poresku utaju i zloupotrebu položaja odgovornog lica. 

Osumnjičeni R.Š. je organizovao tu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam firmi u inostranstvu i sedam u Srbiji.

Kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila, tako što su umanjenivali vrednost polovnih motornih vozila i davali neistinite EUR-1 obrasce.

Od 1. februara 2019. do 3. oktobra ove godine uvezeno je 39.078 polovnih motornih vozila, a na ime lažne poslovne dokumentacije članovi kriminalne grupe su stekli protivpravnu imovinsku korist od preko 1,18 miliona evra, a špediteri 2,74 miliona evra.

Pretresanje prostorija je u toku, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Teme