Web Analytics
Zvonko Veselinović saslušan o navodima da je platio likvidaciju inspektora - BetaRS

Zvonko Veselinović saslušan o navodima da je platio likvidaciju inspektora

Hronika | 04.10.2023 | access_time 18:25
Zvonko Veselinović saslušan o navodima da je platio likvidaciju inspektora
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je da je biznismen Zvonko Veselinović danas saslušan u vezi navoda da je naručio i platio likvidaciju policijskih inspektora Slobodana Milenković i Dušana Mitića.

Po navodima MUP, Veselinović je u pratnji advokata saslušan u prostorijama Policijske uprave za Beograd gde je negirao Milenkovićeve tvrdnje.

"Veselinović je pristao da se podvrgne poligrafskom testiranju koje je sprovedeno i koje je imenovani prošao negirajući tvrdnje Milenkovića i navodeći da ga i ne poznaje", stoji u saopštenju MUP.

Dodaje se da će o saslušanju u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prethodno su mediji objavili da je Veselinović saslušan u vezi navoda da je obezbedio novac za likvidaciju inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili aferu Jovanjica.

Portal Blic preneo je navode Veselinovićevog advokata Mladena Magdelinića da se njegov klijent odazvao pozivu u svojstvu građanina kao i da ne poznaje dvojicu policijskih inspektora.

"Zvonko Veselinović nema nikakve veze sa iznetim navodima Milenkovića. Dao je izjavu i zahtevao i poligrafsko ispitivanje. Odgovarao je na oko pedesetak pitanja i poligrafsko ispitivanje je trajalo prilično dugo. Prošao je poligrafsko testiranje, a nakon toga dao i službenu belešku", rekao je Magdelinić.

Prethodno je advokatska kancelarija Tomanović saopštila da je "za likvidaciju inspektora Slobodana Milenkovića već plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića".

"Milenković će nadležne obavestiti o novoj informaciji, kao i o imenu osobe koja je platila likvidaciju, ali i o sumnji po čijem nalogu je plaćena", saopšteno je iz te kancelarije.

Ranije je kancelarija Tomanović saopštila da je posle smene Milenkovića "pojačan nivo ugroženosti njegovog života".

Teme