Web Analytics
Sindikat Nezavisnost: Hitno uskladiti koeficijente za sve zaposlene - BetaRS

Sindikat Nezavisnost: Hitno uskladiti koeficijente za sve zaposlene

Politika | 05.10.2023 | access_time 13:55
Sindikat Nezavisnost: Hitno uskladiti koeficijente za sve zaposlene
Foto: Milan Obradovic
Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" zatražio je danas hitno, pre usvajanja budžeta za 2024. godinu,  usklađivanje koeficijenata za zarade sa jedinstvenom osnovicom svim zaposlenim u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, a ne samo jedoj grupi radnika.

"Neprihvatanjem naših zahteva da se koeficijenti svih radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti usklade sa jedinstvenom osnovicom povećava nezadovoljstvo i mogućnost za protest i šrajk", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Zahtev je, kako je navedeno, upućen predsedniku države Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministarstvima zdravlja i finansija, kao i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Sindikat je zatražio i hitnu izmenu Uredbe o koeficijentima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

"Vreme je i za početak pregovora o novom Posebnom kolektivnom ugovoru, hitnu izmenu zakona i podzakonskih akata kako bi se uredila prava privatnih i državnih apoteka, kao i prevođenje zdravstvenih saradnika u zdravstvene radnike", naveo je taj sindikat.

Dodaje se da treba započeti i pripremu za sistematizaciju radnih mesta na osnovu priznatih diploma medicinskim sestrama i tehničarima.

Teme