Web Analytics
U Ćupriji 11 preduzetnika dobilo po 300.000 dinara - BetaRS

U Ćupriji 11 preduzetnika dobilo po 300.000 dinara

Ekonomija | 06.10.2023 | access_time 16:25
U Ćupriji 11 preduzetnika dobilo po 300.000 dinara
BETAPHOTO/Opstina Cuprija/Bojan Knezevic

U opštini Ćuprija danas je 11 mladih preduzetnika potpisalo ugovore o samozapošljavanju u vrednosti od 300.000 dinara po preduzetniku, koje zajednički obezbeđuju Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Ćuprija.

Reč je uglavnom o proizvodnim i uslužnim delatnostima i deficitarnim zanimanjima u oblasti metalstva, građevinarstva i grafičke industrije.

Ugovore o subvencijama budući preduzetnici potpisali su u prisustvu rukovodstva opštine i predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je kazao da više od 70 odsto početnika koji svoj biznis pokrenu uz projekat samozapošljavanja taj posao nastavi i dalje.

"U poslednjih godinu dana procenat nezaposlenih u Ćupriji smanjen je za 10 procenata, a to je rezultat uspešne saradnje opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje", kazao je Martinović.

Za početak privatnog biznisa preko samozapošljavanja postoji veliko interesovanje pa je u ovoj godini više od 7.500, uglavnom, mladih ljudi apliciralo za sredstva koja će im taj početak učiniti lakšim.

"Samo Pomoravski okrug naredne godine će imati 131 preduzetnika više, a to je značajan podsticaj ukupnom privrednom razvoju regiona", rekao je Martinović.

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić kazao je da je interesovanje mladih za subvencionisana sredstva za zapošljavanje iz godine u godinu sve veće.

Antić je dodao da je uglavnom reč o proizvodnim i deficitarnim zanimanjima. Među preduzetnicima koji su potpisali ugovore su Vladimir Branković koji se bavi mašinskom obradom metala i Milena-Rudolf Antić koja je kozmetičar.

Teme