Web Analytics
Vojni portparol: 1.500 tela ekstremista iz Hamasa nađeno na izraelskoj teritoriji - BetaRS

Vojni portparol: 1.500 tela ekstremista iz Hamasa nađeno na izraelskoj teritoriji

Svet | 10.10.2023 | access_time 08:45
Vojni portparol: 1.500 tela ekstremista iz Hamasa nađeno na izraelskoj teritoriji
AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izraelski vojni potparol Rihard Heht izjavio je danas da je 1.500 tela ekstremista iz Hamsa nađeno na teritoriji Izraela nakon što je vojska vratila kontrolu nad većim delom juga zemlje.

Heht i glavni vojni portparol Daniel Hagari su rekli da od ponedeljka uveče ni jedan borac Hamasa nije ušao u Izrael, iako je njihovo ubacivanje još uvek moguće.

Izraelski napadi iz vazduha protekle noći u znak odmazde za iznenadni napad Hamasa u subotu ujutru, usredsredili su se na kvart Rimal u Gaza Sitiju gde se nalaze ministarstva i zgrade vlade.

Stanari su upozoreni da se evakuišu pre napada preko društvenih mreža, rekao je Heht, ne saopštavajući više detalja.

On je nagovestio da bi Palestinci mogli da odu preko graničnog prelaza Rafa prema Egiptu, ali nije objasnio kuda bi otišli i kako, jer je prelaz povremeno zatvoren, preneo je AP.

Pojas Gaze je pod blokadom Izraela i Egipta otkako je Hamas silom preuzeo kontrolu nad tom teritorijom od rivalskog, umerenijeg Fataha.

Izrael je juče najavio potpunu opsadu pojasa Gaze kao i da neće biti snabdevanja, strujom, niti isporuke hrane i goriva za tu malu enklavu u kojoj živi 2,3 miliona stanovnika.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika