Web Analytics
Opština Čajetina ponovo osvojila nagradu 'Ekoopština' - BetaRS

Opština Čajetina ponovo osvojila nagradu 'Ekoopština'

Životna sredina | Izvor: Beta | 10.10.2023 | access_time 12:15
Opština Čajetina ponovo osvojila nagradu 'Ekoopština'
Foto: Opština Čajetina
Opština Čajetina objavila je danas da je drugi put zaredom osvojila nagradu "Ekoopština", koju dodeljuju francuski i srpski stručnjaci u oblasti ekologije i održivog razvoja, ali ove godine u kategoriji "Održivo upravljanje vodama".

U Ambasadi Francuske nagradu je, na ovom nacionalnom takmičenju lokalnih samouprava u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, primio  direktor JKP Vodovod Zlatibor Milomir Tucović.

Kako je navedeno, žiri ovog takmičenja od prošlog maja prati rad srpskih gradova i opština posvećenih ekološkoj tranziciji, a četiri oblasti su ključne: upravljanje otpadom, upravljanje vodom, energetska efikasnost zgrada i održiva mobilnost.

Posebnu potkategoriju konkursa čine "Zelene škole", u kojoj se takmiče osnovne i srednje škole u Srbiji.

U saopštenju je navedeno da su predstavnici pobednika pozvani da učestvuju u studijskoj poseti Francuskoj krajem novembra ove godine gde će moći da se upoznaju sa praksom u oblasti upravljanja vodama u toj zemlji.

Ambasador Francuske Pjer Кošar je prilikom dodele nagrada izrazio nadu da će projekat "Ekoopština" postati stub francusko-srpske saradnje na temu održivih gradova.

Opština Čajetina je prethodne godine na konkursu "Ekoopština" dobila nagradu u oblasti upravljanja otpadom.


Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina