Web Analytics
Ministar Cvetković sa predsednikom PKS: Internacionalizovati poslovanje domaćih firmi - BetaRS

Ministar Cvetković sa predsednikom PKS: Internacionalizovati poslovanje domaćih firmi

Ekonomija | 10.10.2023 | access_time 15:55
Ministar Cvetković sa predsednikom PKS: Internacionalizovati poslovanje domaćih firmi
BETAPHOTO/PRIVREDNA KOMORA SRBIJE/Bojan Ristic

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakli su na današnjem sastanku da će biti intenzivirane zajedničke aktivnosti, usmerene na podršku internacionalizaciji poslovanja domaćih kompanija i povezivanju sa velikim dobavljačkim lancima, saopštilo je to ministarstvo.

Saradnja će biti nastavljena i u privlačenju investitora, spajanju tradicionalnih i inovativnih industrija, kao i usaglašavanju propisa važnih za poslovanje.

"PKS je pouzdan i važan partner Ministarstva privrede, dogovorili smo se da svakog meseca imamo sastanke i razmenjujemo važne informacije o privrednim dešavanjima i trendovima u Srbiji", rekao je Cvetković.

Ključno je, po njegovim rečima, privlačenje investicija, "jer je Srbija lider u regionu po broju ulaganja, a zasluga u dobrim rezultatima svakako pripada i PKS".

Čadež je istakao da su dve institucije prirodno usmerene jedna na drugu i da je zajednički prioritet pomoć kompanijama da budu konkurentnije, da uđu u međunarodne dobavljačke lance, pozicioniraju se na novim tržištima i više izvoze.

"Dogovorili smo da kada ministar ide u međunarodne posete uvek ide i privredna delegacija. Tu smo da radimo zajedno i da pomognemo našim firmama da budu uspešnije", rekao je Čadež.

Dodao je da je IT sektor Srbije "već prepoznat u svetu kao brend Srbije", da je rast izvoza softvera preko 35 odsto godišnje.

"Zajedno ćemo raditi sa našim inovacionim habom koji otvaramo u oktobru da povežemo tradicionalne industrije sa inovativnim rešenjima, to je ono što će nam omogućiti da pobedimo u budućnosti", rekao je Čadež.

Teme