Web Analytics
Sekretarijat Beograda za zaštitu životne sredine pozvao građane da očiste dimnjake - BetaRS

Sekretarijat Beograda za zaštitu životne sredine pozvao građane da očiste dimnjake

Životna sredina | Izvor: Beta | 10.10.2023 | access_time 17:35
Sekretarijat Beograda za zaštitu životne sredine pozvao građane da očiste dimnjake
Sekretarijat Grada Beograda za zaštitu životne sredine je danas saopštio da do povećenja zagadjenosti vazduha dolazi i zbog domaćinstva i privredni objekata u kojima nisu očišćeni dimanjci, te pozvao gradjane da to urade.

Sekretarijt je u saopštenju naveo da se na početku grejne sezone godinama "velika količina suspendovanih čestica emituje iz individualnih ložišta, pogotovo iz onih domaćinstava ili privrednih objekata koji nisu očistili dimnjake, što dovodi do povećanja zagađenosti vazduha u Beogradu".

"Pozivaju se zato građani i druga privredna lica koja poseduje individualna ložišta u svrhu grejanja objekata da, ukoliko već nisu učinili nakon prestanka grejne sezone, očiste dimnjake", piše u saopštenju.

Taj sekretarijat je naveo da odvih dana zbog prognoziranih vremenskih uslova i temperaturne inverzije, odnosno velike razlike dnevnih i noćnih temperatura, može doći do povremenih skokova koncentracije zagađujućih materija u vazduhu u pojedinim delovima Beograda. 

Pozvao je građani da stanje kvaliteta vazduha prate preko aplikacije "Beoeko" na sajtu Grada i preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje o ponašanju pri povećanju zagađenosti vazduha, preneo je Beoinfo.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina