Web Analytics
Potisan ugovor o gasifikaciji dela Novog Beograda koji nije pokriven toplovodom - BetaRS

Potisan ugovor o gasifikaciji dela Novog Beograda koji nije pokriven toplovodom

Životna sredina | Izvor: Beta | 19.10.2023 | access_time 14:30
Potisan ugovor o gasifikaciji dela Novog Beograda koji nije pokriven toplovodom
BETAPHOTO/Gradska Opstina Novi Beograd
Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i direktor JP "Srbijagasa" Duša Bajatović, potpisali su danas sa direktorom firme "DM invest" Radoslavom Milićević ugovor o izgradnji gasovoda na terirotiji opštine Novi Beograd koji nije pokriven toplovodom, saopštila je informativna služba Grada.

Ugovor se odnosi na trasu gasovoda u dužiniod 106 kilometara kojom će mogućnost priključka dobiti blokovi 13, 18, 25 i 64, kao i korisnici na lokacijama Ušće, Tošin bunar, Privrednoj zoni Auto-put i naseljima Bežanija 2-Ledine, Bežanija i Bežanijska kosa.

Bovan je istakao da će izgradnjom tog gasovoda sistem grejanja na toj opštini biti potpuno zaokružen.

"Gasovod će omogućiti kvalitetniji i komforniji sistem grejanjau tim, uglavnom rubnim delovima Novog Beograda, s obzirom na to da građani danas kao energent koriste drva, pelet ili ugalj, a uradićemo dosta i na zaštiti životne sredine, jer je tokom zimskog perioda, zbog takvog sistema grejanja, vazduh u tim naseljima dosta zagađen", rekao je Bovan.

Dodao je da uskoro sledi izrada projektne dokumentacije, a zatim i izvođenje radova po fazama.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović je rekao da će posle izgradnje gasovoda na Novom Beogradu, a s obzirom na to da su nedavno počeli i radovi na izgradnji gasovoda na Zvezdari, cela teritorija Beograda biti potpuno gasifikovana.

Ceo projekat na Novom Beogradu, prema rečima Bajatovića, vredan je 11 miliona evra, a od ukupne dužine gasovoda, 83 kilometra su srednjeg i niskog pritiska.

"Problema sa dozvolama na Novom Beogradu neće biti, što znači da period gradnje kad ona počne, neće trajati više od godinu dana, čime će faktički gasifikacija Beograda biti u potpunosti završena", rekao je Bajatović.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina