Web Analytics
Yettel: Petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže - BetaRS

Yettel: Petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže

Ekonomija | Izvor: Beta | 20.10.2023 | access_time 12:30
Yettel: Petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže
Foto: Beta/Milos Miskov

Kompanija Yettel je objavila da petu godinu zaredom Yettel nosi priznanje za najbolji kvalitet mreže „Best in test“, koji dodeljuje internacionalna tehnološka kompanija UMLAUT.

Poslednje merenje UMLAUT-a pokazalo je da Yettel mreža ima najviši ukupni rezultat i pravo javnog korišćenja Umlaut potvrde „Najbolja mreža na testu“.

Umlaut u svojoj metodologiji merenja ֦crowdsourcing֞ metodologiju, koja pokazuje realno korisničko iskustvo: u ovom, poslednjem merenju, tokom šest meseci, Umlaut je prikupio 73,8 miliona uzoraka od 31 hiljade korisnika i obuhvatio 97 odsto populacije.

Umlaut istraživanje pokazalo je da Yettel ima i najbolju pokrivenost internetom u Srbiji.



"To je posebno važno u situacijama u kojima životi zavise od toga da li postoji dobar mobilni signal, kao što su situacije sa kojima se svakodnevno suočava Gorska služba spasavanja u svom radu. Zato GSS i Yettel zajedno rade na tome da građanima predoče koliko je važno da budemo sigurni i u digitalnom i u stvarnom svetu i kako mobilna pokrivenost može u tome da pomogne", naveli su iz Yettela.

Ta kompanija ima Safe net, rešenje za bezbedno korišćenje interneta, aplikaciju koja identifikuje i blokira zlonamerne
veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka.

Takođe, daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi. Do sada je ovu uslugu aktiviralo gotovo 200 hiljada korisnika.

Od početka 2022. Yettel je i prva 100 odsto zelena mreža, jer električna energija koju koristi ova mobilna mreža u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora.

Ceo video materijal preuzeti OVDE.

Teme