Web Analytics
U ponedeljak počinje Evropska nedelja zelene diplomatije - BetaRS

U ponedeljak počinje Evropska nedelja zelene diplomatije

Tranzicija | Izvor: Beta | 20.10.2023 | access_time 15:20
U ponedeljak počinje Evropska nedelja zelene diplomatije
Tema ovogodišnje Evropske nedelje zelene diplomatije, koja počinje u ponedeljak, 23. oktobra, biće globalna pravedna energetska tranzicija, sa fokusom na ubrzanju primene mera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Cilj kampanje "Čistija energija za bolju budućnost", koja je osmišljena da proslavi Nedelju zelene diplomatije 2023 u Srbiji, jeste uključivanje javnosti, kreatora politika, umetnika i aktivista za zaštitu životne sredine u zajedničke napore podizanja svesti o klimatskim promenama, njihovom uticaju na Srbiju i akcijama koje su potrebne za ublažavanje tih promena.

Ove godine Nedelja zelene diplomatije se obeležava u šest opština i gradova Srbije sa više od 15 pojedinačnih aktivnosti, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

"Kroz kombinaciju panel diskusija, umetnosti i radionica, događaji će inspirisati i mobilisati učesnike da preduzmu značajne korake ka održivoj budućnosti, uključujući negovanje rodne ravnopravnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi događaji organizovani u ovom kontekstu mogli da pokažu dobre prakse za poboljšanje energetske efikasnosti i ubrzanu primenu obnovljivih izvora energije, kao i da pomognu u podizanju svesti o potrebi za ubrzanjem napora da se globalno zagrevanje ograniči na 1,5 stepeni.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije