Web Analytics
Skup podrške porodici Dodik u Palama - BetaRS

Skup podrške porodici Dodik u Palama

Region | 23.10.2023 | access_time 12:20
Skup podrške porodici Dodik u Palama
Foto: Beta/RTRS

U Palama se održava skup na kojem se potpisuje peticija podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i njegovoj porodici, objavila je Radio-televizija RS.

RTRS je objavila fotografiju skupa, na kojoj se vidi da se okupilo tridesetak osoba, uglavnom funkcionera Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Oni nose transparent na kojem je ispisano: "I mi smo porodica Milorada Dodika!".

Skupu prisustvuje i zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, koji je potpisao peticiju.

"Potpuno je jasno da Dodik sprovodi politiku očuvanja i jačana RS i njene ustavnosti. I to nesmetano i neometano, širom sveta", rekao je Košarac.

Prema njegovim rečima, "strancima se to ne sviđa, pa se zato obračunavaju sa Dodikom".

Okupljeni su ocenili da su sankcije, koje su SAD uvele sinu i ćerki Milorada Dodika, "ogledalo američke nemoći, zbog čega šalju neizmernu podršku svom demokratskom izabranom predsedniku i njegovoj porodici koji su na meti orkestriranih napada".

Igor i Gorica Dodik su pre dva dana stavljeni na američku "crnu listu" zbog, kako je obrazloženo, umešanosti u korupciju, kao i zbog retorike i delovanja kojima narušavaju Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

Okupljeni na skupu u Palama su, kako je navedeno, pozvali na sabornost, ocenivši da se "samo okupljanjem pod zastavom RS mogu sačuvati institucije i imovina RS".

Teme