Web Analytics
Navijači Zvezde odbili ponudu Partizana od 300 ulaznica za evroligaški duel - BetaRS

Navijači Zvezde odbili ponudu Partizana od 300 ulaznica za evroligaški duel

Kosarka | Izvor: Beta | 25.10.2023 | access_time 13:40
Navijači Zvezde odbili ponudu Partizana od 300 ulaznica za evroligaški duel
Navijači Crvene zvezde neće prihvatiti ponudu košarkaškog kluba Partizan od 300 ulaznica za predstojeći duel beogradskih ekipa u Evroligi.

U današnjem saopštenju, navijači su naveli da su poučeni iskustvom iz prošlog duela, pokušali da stupe u kontakt sa Zvezdom i sa navijačima Partizana, "kako bi probali da konačno derbi vrate navijačima".

Poslednjih godina utakmice košarkaša Zvezde i Partizana igraju se bez prisustva gostujućih navijača iz bezbednosnih razloga, ali klubovi imaju mogućnost da razmene ulaznice.

Navijači Zvezde naveli su da je uprava njihovog kluba pristala da razmeni po 2.000 ulaznica za gostujuće navijače, što je 10 odsto od kapaciteta Beogradske arene.

"Takođe, navijači Partizana su bili saglasni sa ovim ali su izrazili sumnju da li njihova uprava želi da prihvati ovakvu ponudu. Pitali su i dobili odgovor da može 1.000 karata da se razmeni. Shvatili smo to kao onu izreku 'Svaki početak je težak' i prihvatili usmeno ovu ponudu. Tih 1.000 karata je tolika količina da smo maltene po imenu i prezimenu znali ko će ići na novi istorijski evroligaški derbi, i to pravo bez spavanja iz Lajpciga da bismo uspeli da stignemo", navodi se u saopštenju.

"Međutim, dva dana pred derbi saopšteno nam je da možemo da dobijemo samo 300 karata. Da uprava Partizana ne može više da izdvoji jer navodno imaju sezonske karte. Sa sve tim sezonskim kartama ostaje više nego dovoljno mesta čak i za nas 2.000, a ne 1.000, ali očigledno je da njihova uprava ima  svoju matematiku", dodaje se.

Navijači Zvezde naveli su da su za prethodnu utakmicu u koji su crveno-beli bili domaćini u Pioniru premeštali svoje navijače sa sezonskim kartama na druga mesta, kako bi pristalice Partizana mogle da uđu u halu i imaju mesta za tampon zonu koju zahteva policija.

"Za njihovu upravu ovo je izgleda bilo previše komplikovano i jasno je kao dan da ih ne zanima nikakva normalizacija derbija u ovom trenutku. Naša odluka je da ne prihvatimo 300 karata jer smatramo da derbi tako ne treba da izgleda niti da mi sa 300 ljudi u hali koja prima 20.000 navijača, možemo da imamo ikakav udeo u ovom derbiju. Ostaje žal što nećemo biti tu da pružimo podršku našim igračima u bitnoj utakmici", piše u saopštenju pristalica Zvezda. 

Utakmica Partizana i Zvezde u petom kolu Evrolige igra se u četvrtak od 18.30 u Beogradskoj areni.

Teme