Web Analytics
Koalicija NADA počela predizbornu kampanju: Borba protiv korupcije i nepotizma prioriteti - BetaRS

Koalicija NADA počela predizbornu kampanju: Borba protiv korupcije i nepotizma prioriteti

Politika | 28.10.2023 | access_time 12:45
Koalicija NADA počela predizbornu kampanju: Borba protiv korupcije i nepotizma prioriteti
Foto: Amir Hamzagic

Koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) danas je u Beogradu započela predizbornu kampanju.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je na konferenciji za medije u Knez Mihailovoj ulici rekao da je nesnosno stanje u državi zbog korupcije, nepotizma, stranačkog zapošljavanja i pogrešnog ekonomskog razvoja.

On je dodao da ljudi svakodnevno doživljavaju nepravdu.

"To mora da stane. Tome se mora stati na put. Koalicija NADA ima program i zna kako da se ubije partijska država, spreči stranačko zapošljavanje, da oni koji vrede i koji imaju prave diplome izbiju u prvi plan", rekao je Jovanović.

Istakao je da Srbija više ne može da živi samo od stranih investicija i da favorizovanje stranog kapitala treba da prestane, a da mora da se pomogne i domaćim privredinicima.

Jovanović je naglasio i da je odbacivanje "francusko-nemačkog plana" za Kosovo i Metohiju takođe neophodno jer je taj predlog protivustavan.

"Ako ni zbog čega drugog, samo zbog prihvatanja tog plana Vučić i naprednjaci bi morali da odu", rekao je Jovanović.

On je naglasio i da ostaje da se vidi da li će se ova desna, nacionalno-demokratska koalicija širiti.

"Naši uslovi su da se oni koji bi eventualno u saradnju sa nama obavežu da nema saradnje sa naprednjacima i da ćemo, gde god budemo u situaciji, razvlastiti ovu stranku", zaključio je Jovanović.

Lider POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da je demokratija za koaliciju NADA imperativ i da mnogi misle ako su nacionalno opredeljeni da nisu demokrate.

"To nije tačno. Uostalom značenje skraćenice NADA je nacionalna demokratska alternativa", rekao je Mihailović.

On je dodao da naprdnjaci moraju da se skinu sa vlasti jer samo nanose štetu zemlji.

"Ako do toga dođe, imaćemo mnogo toga da popravimo, mnogo da zaustavimo, a ima i onih stvari gde je već učinjena nenadoknadiva šteta", istakao je Mihailović.

On je ukazao da će prioritet te koalicije biti nova i drugačija ekonomska politika, kao i da će borba protiv kriminala i krupcije takođe biti u vrhu prioriteta za koaliciju NADA.

Teme