Web Analytics
Grbović (PSG) podneo prijave zbog plakata na kojima je prikazan u ustaškoj uniformi - BetaRS

Grbović (PSG) podneo prijave zbog plakata na kojima je prikazan u ustaškoj uniformi

Politika | 28.10.2023 | access_time 14:40
Grbović (PSG) podneo prijave zbog plakata na kojima je prikazan u ustaškoj uniformi
Foto: Beta/Screenshot/Z

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović podneo je krivične prijave protiv nepoznatih lica koja su oblepila Beograd plakatima na kojima je prikazan u ustaškoj uniformi sa natpisom "Manastir Banjska je regrutni centar za terorizam", saopšteno je danas.

Grbović je podneo prijave za krivična dela "ugrožavanje sigurnosti i progananje".

"Kada nekoga javno predstavljaš kao ustašu i stavljaš mu u usta reči koje nije izrekao, onda cilj nije da ga politički diskredituješ već da mu direktno ugroziš bezbednost. To jeste veoma opasno, ali ako neko misli da će na taj način da obeshrabri sve slobodne ljude u Srbiji grdno se vara", naveo je Grbović a preneo PSG.

Prijave za ista krivična dela predsednik PSG je podneo i protiv funkcionera Srpske napredne stranke Đorđa Dabića, državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Branka Vujkovića, direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac zbog objavljivanja forografije spornog plakata na društvenim mrežama.


"Ovakav način rada, nije novina u funkcionisanju Srpske napredne stranke, a stavljanje meta na leđa opozicionih lidera nije prestalo čak ni nakon što je posle takve kampanje ubijen Oliver Ivanović 2018. godine", naveo je Grbović.

Teme