Web Analytics
Kineski Guidžou ima 39 velikih centara podataka koji rade ili su u izgradnji - BetaRS

Kineski Guidžou ima 39 velikih centara podataka koji rade ili su u izgradnji

Tehnologija | 31.10.2023 | access_time 12:20
Kineski Guidžou ima 39 velikih centara podataka koji rade ili su u izgradnji
foto: Jedan od zaposlenih u Glavnoj drćavnoj laboratoriji javnih velikih podataka na Univerzitetu Guidžou u Guijangu, u provinciji Guidžou na jugozapadu Kine (Sinhua/Ou Dongću)

Jugozapadna kineska provincija Guidžou trenutno ima 39 velikih centara podataka koji rade ili su u izgradnji, saopštile su lokalne vlasti.

Guidžou je postao jedan od vodećih regiona u Kini po broju super-velikih data centara, saopštio je Pokrajinske uprave za razvoj velikih podataka, prenosi Sinhua.

Poslednjih godina, Guidžou je iskoristio industrijske mogućnosti, snažno je razvio nove industrije, kao što je digitalna ekonomija, kao i nove energetske baterije i materijalie, konstantno negujući nove tačke ekonomskog rasta.

Nova oblast Guian u Guidžouu već je sedište nekoliko centara podataka za tehnološke gigante, uključujući Huaveji i Tencent i privukla je skoro 500 preduzeća.

Lu Song, zamenik direktora Uprave, rekao je da je složena stopa rasta provincijske digitalne ekonomije dostigla 18,1 odsto u poslednjih pet godina, zauzimajući prvo mesto u zemlji.

Pokrajina je takođe promovisala digitalnu transformaciju i unapređenje preduzeća, a udeo digitalne ekonomije Guidžoua u njenom BDP (bruto društveni proizvod) je porastao sa 23,6 odsto u 2017. na 39,1 odsto u 2022. godini.


Teme