Web Analytics
Tadić: Aleksić nas obavestio da na listi 'Srbija protiv nasilja' ipak nema mesta za SDS - BetaRS

Tadić: Aleksić nas obavestio da na listi 'Srbija protiv nasilja' ipak nema mesta za SDS

Politika | 03.11.2023 | access_time 11:25
Tadić: Aleksić nas obavestio da na listi 'Srbija protiv nasilja' ipak nema mesta za SDS
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić saopštio je da ga je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ispred predizborne liste "Srbija protiv nasilja" obavestio da za tu stranku ipak nema mesta na toj listi.

"Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili", napisao je Tadić u četvrtak uveče na društvenoj mreži "Iks" (X).

Prema njegovim rečima, SDS je u četvrtak saopštila da je prihvatila da bude deo liste, a da ih je Aleksić obavestio da "ipak nema mesta" za tu stranku, iako ih je istog dana javno pozvao da se izjasne.

Tadić je dodao da je ta SDS prihvatila "minimum uslova" pre više nedelja kada su počeli pregovori i kada je postignut dogovor, a da su u četvrtak to samo javno i ponovili.

"Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi 'Srbija protiv nasilja'", napisao je Tadić.

Teme