Web Analytics
Listu 'Srbija na Zapadu–Da se struka pita' podržali akademici Dušan Teodorović i Velimir Radmilović - BetaRS

Listu 'Srbija na Zapadu–Da se struka pita' podržali akademici Dušan Teodorović i Velimir Radmilović

Politika | 10.11.2023 | access_time 10:15
Listu 'Srbija na Zapadu–Da se struka pita' podržali akademici Dušan Teodorović i Velimir Radmilović
Foto: Ana Dokucevic/Media Centar
 Lista "Srbija na Zapadu – Da se struka pita" saopštila je danas da su je svojim potpisom podržali redovni članovi Srpske akademije nauka i umetnosti Dušan Teodorović i Velimir Radmilović.

"Podržavam sve organizacije koje se bore protiv Aleksandra Vučića, a posebno podržavam koaliciju 'Srbija na Zapadu', zbog toga što se slažem sa osnovnim načelima ove liste. Smatram da Srbija mora ući u Evropsku uniju, a pre toga u NATO savez, a takođe se mora nastaviti borba za izgradnju institucija ove zemlje i ljudska i manjinska prava", izjavio je Teodorović.

Akademik Radmilović je ocenio da je ovo prvi put da na javnoj i politickoj sceni Srbija ima ovako eksplicitan stav koji daje odgovore na vekovne probleme države.

Lista "Srbija na Zapadu – Da se struka pita", koju čine Nova D2SP, LIBDEM, GDF i GLAS, juče je predstavljena na konferenciji za novinare, a do sada je dobila podršku od pisaca Filipa Davida i Svetislava Basare, novinara Boška Jakšića, Milojka Pantića i Rade Radovanovića, istoričara Milivoja Bešlina, profesora Jovana Komšića i Žarka Koraća, kao i drugih ličnosti iz sfere politike, umetnosti, kulture, medija i sporta.

Teme