Web Analytics
Basta (Evropski put) traži od Vlade Srbije da hitno proveri poreklo Dodikove imovine u Srbiji - BetaRS

Basta (Evropski put) traži od Vlade Srbije da hitno proveri poreklo Dodikove imovine u Srbiji

Politika | Izvor: Beta | 12.11.2023 | access_time 19:45
Basta (Evropski put) traži od Vlade Srbije da hitno proveri poreklo Dodikove imovine u Srbiji
Predsednik Pokreta Evropski put Rade Basta je danas pozvao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno proveri poreklo imovine predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srbiji.

Basta traži "hitnu reakciju po pitanju korupcionaških poslova u koje je umešan ruski proxy (zastupnik) Milorad Dodik, predsednik entiteta BiH Republike Srpske" i "da se hitno formira predmet o korpuciji i proveri imovina" Dodika u Srbiji.

"Dosta je Dodikovog kruminala po Srbiji. Takođe, neophodno je da se u slučaju ovog obima pozovu međunarodni partneri da pomognu u istrazi kriminala i korpucije Milorada Dodika", smatra Basta.

Basta je napisao da se "građani Srbije i entiteta BiH Republike Srpske hvataju za glavu kad se spomene ime Milorada Dodika znajući i sami u kakve su sve korupcionaške poslove umešani on i njegova porodica u ovom regionu".

"Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, na priči o ljubavi prema Rusiji i pretnji secesijom Republike Srpske, to je Dodik i njegova porodica. Malo mu je što decenijama vedri i oblači po Republici Srpskoj", napisao je Basta.

Naveo je da Dodik kao "verni glasač na izborima u Srbiji utiče na odluke po pitanju tendera i meša se u pitanja unutrašnje politike Srbije" i da je "novac primarna delatnost gospodina Dodika, iz kojih god izvora bio i koje god valute", a "to više jednostavno ne može da se toleriše", zaključio je Basta.

Teme