Web Analytics
Udruženi Sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju proteste poljoprivrednika - BetaRS

Udruženi Sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju proteste poljoprivrednika

Politika | 13.11.2023 | access_time 13:40
Udruženi Sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju proteste poljoprivrednika
Foto: Dragan Gojic
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" uputili su danas podršku poljoprivrednicima koji protestuju i naveli da su duboko zabrinuti zbog teške situacije u kojoj se nalazi agrar. 

"Vlast je nesposobna da vodi agrarnu politiku u korist građana. Narod postaje sve siromašniji, a radničke porodice i domaćinstva koja se bave poljoprivredom sve teže zadovoljavaju osnovne životne potrebe. Istovremeno se preko trgovačkih lanaca nekontrolisano uvozi prehrambena roba i prodaje po enormno visokim cenama u odnosu na okruženje", rekao je predsednik "Sloge", Željko Veselinović, a saopštila ta stranka.

On je rekao da "predsednik Vučić (Aleksandar), bez ustavnih ovlašćenja primenjuje taktiku 'helikopter metode', deli novac određenim kategorijama građana bez racionalnog sagledavanja ekonomske situacije, dok se agrar sistemski uništava. Teret ove politike trpe svi, posebno radnici i penzioneri, kojima se, umesto blagostanja i napredka nudi parizer sa tri odsto mesa".

Dodao je da su "insinuacije vlasti da su svi protesti u Srbiji politizovani, pa i  poljoprivrednika", koji su danas u blokadama na putevima Srbije, ali i da treba da budu politizovani, "jer se agrar, kao i cela ekonomija ove zemlje, trenutno nalazi u rukama diletanata, nesposobnih za vođenje ozbiljne državne ekonomske i socijalne politike".

Sindikat Sloga, kako je navedeno, zahteva da se hitno preduzmu mere za poboljšanje situacije i traži konkretne korake za rešavanje problema.

"Bez hitnih promena, situacija će nastaviti da eskalira, što bi dodatno pogoršalo već tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod, a za što će jedinu odgovornost snositi aktuelna vlast", ocenio je Veselinović.

Teme