Web Analytics
Đilas: Kakvo je pravo stanje u Er Srbiji saznaćemo kada Vučić i Mali 'odlete' s funkcija - BetaRS

Đilas: Kakvo je pravo stanje u Er Srbiji saznaćemo kada Vučić i Mali 'odlete' s funkcija

Politika | 14.11.2023 | access_time 11:25
Đilas: Kakvo je pravo stanje u Er Srbiji saznaćemo kada Vučić i Mali 'odlete' s funkcija
Foto: Aleksandar Dobrosavljevic
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da su pre deset godina Aleksandar Vučić i Siniša Mali tvrdili da je ulazak Etihada u Er Srbiju "fenomenalna vest", a da je danas takva vest izlazak Etihada iz tog partnerstva.

"Dok smo mi pitali zašto Etihad uzima 49 odsto vlasništva bez uloženog dolara i tražili da Er Srbija bude 100 odsto u vlasništvu države objašnjavali su nam da nemamo pojma i da je to partnerstvo za nas najvažnija stvar", rekao je Đilas.

"Deset godina kasnije, 2023. nam ti isti Vučić i Mali saopštavaju da je izlazak Etihada iz partnerstva sa Er Srbijom i to što je Er Srbija 100 odsto u vlasništvu Srbije, fenomenalna vest! U devet od deset godina iskazan je gubitak u iznosu od 175 miliona evra, Srbija je kroz dodatne subvencije i dokapitalizaciju dala 350 miliona evra. U isto vreme Etihad je godišnje zarađivao desetine miliona evra za iznajmljivanja aviona sa posadom, za usluge menadžmenta, obuke, zakupa slotova, na kamatama koje su bile ne zelenaškom nivou", napisao je Đilas u saopštenju.

On je podvukao da je sve to za Vučića i Malog fenomenalna vest, kao i činjenica da Er Srbija danas nema nijedan avion u svom vlasništvu.

"Jedino što je dobra vest je to što Srbija ima nacionalnog avio prevoznika. Kakvo je pravo stanje u kompaniji ćemo saznati kada Vučić i Mali "odlete" sa svojih funkcija nakon decembarskih izbora", zaključio je Đlas.

Teme