Web Analytics
U Srbiji sutra osetno hladnije i oblačno vreme, sa mestimičnom kišom - BetaRS

U Srbiji sutra osetno hladnije i oblačno vreme, sa mestimičnom kišom

Društvo | 14.11.2023 | access_time 12:40
U Srbiji sutra osetno hladnije i oblačno vreme, sa mestimičnom kišom
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Sutra Srbiju očekuje osetno hladnije i oblačno vreme sa mestimičnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu Vojvodine suvo, pre podne razvedravanje dok se u ostalim predelima prestanak padavina očekuje se sredinom dana, posle podne i uveče, a zatim i postepeno razvedravanje.

Duvaće umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar, samo još ujutro u južnim predelima jugozapadni, posle podne u većini predela slabljenje vetra, osim u istočnoj Srbiji. Najniža temperatura od šest stepeni do 12 , a najviša od 12 do 17 stepeni.

I u Beogradu osetno hladnije sa jutarnjom kišom dok se sredinom dana očekuje prestanak padavina, a posle podne i postepeno razvedravanje.

Duvaće umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar koji će slabiti posle podne. Temperatura bez većeg kolebanja od 12 do 15 stepeni celzijusovih.

Tokom nedelje očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme, u četvrtak suvo a od petka hladnije vreme sa mestimičnom kišom a na visokim planinama sa susnežicom i snegom.

U subotu se susnežica i sneg se očekuju ponegde i u brdskim predelima. Više padavina se očekuje u petak posle podne i subotu pre podne, dok će u nedelju biti uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 15. novembar:

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

Teme