Web Analytics
Poljoprivrednicima u Gradskoj kući Subotice odbijeno povećanja agro-budžeta, biće blokade - BetaRS

Poljoprivrednicima u Gradskoj kući Subotice odbijeno povećanja agro-budžeta, biće blokade

Ekonomija | 15.11.2023 | access_time 18:15
Poljoprivrednicima u Gradskoj kući Subotice odbijeno povećanja agro-budžeta, biće blokade
Foto: Beta/Ljiljana Stupar

Predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu Grada Subotice danas nisu prihvatili povećane budžeta za poljoprivredu sa 55 na 99 miliona dinara, rekao je predstavnik subotičkih poljoprivrednika Marinko Kujundžić posle tog sastanka.

Ta sredstva bi, naveo je on, bila za poljoprivrednu mehanizaciju, osiguranje, kredite, a zahtev je Gradu bio upućen pre 10 dana.

"Rečeno nam je da nisu u mogućnosti da povećavaju budžet za poljoprivredu. Mi smo prinuđeni da to prihvatimo", kazao je Kujundžić za agenciju Beta.

Protestne vožnje traktorima kod kružnog toka na Žedničkom putu su za danas završene u 16 časova, a blokade puteva se nastavljaju sutra.

Najavljeno je da će se večeras u 19 časova u Novom Sadu poljoprivrednici na sastanku dogovoriti kako će sutra protestovati.

Blokade puteva su danas bile u Subotici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Požarevcu, Čenti, Gložanu, Rači Kragujevačkoj, Čelarevu, Dolovu, Bavaništu, Kuzminu, Tovariševu, Baču, Brestovcu, Bačkom Petrovcu, Pivnici, Srpskoj Crnji i u Banatskom Novom Selu.

Teme