Web Analytics
Minimalan poraz fudbalera Srbije od Belgije - BetaRS

Minimalan poraz fudbalera Srbije od Belgije

Fudbal | Izvor: Beta | 15.11.2023 | access_time 23:00
Minimalan poraz fudbalera Srbije od Belgije
Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Luvenu od selekcije Belgije sa 0:1, u prijateljskoj utakmici.

Belgija je povela već u drugom minutu utakmice, odnosno posle nešto više od 60 sekundi igre, pogotkom Janika Karaska. Vodećem golu Belgije prethodila je velika greška Strahinje Pavlovića koji je pokušao da vrati loptu golmanu, ali je to presekao Karasko i pogodio mrežu Srbije.

Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije menjao, iako je Belgija imala još tri stopostotne šanse, a Srbija, odnosno Filip Đuričić je pogodio stativu.

U nastavku meča nije bilo ozbiljnijih prilika za gol sve do 66. minuta kada je Deman bio u dobroj prilici, ali Rajković je dobro intervenisao. 

Pet minuta kasnije Srbija je mogla do izjednačenja, Nemanja Radonjić se izborio za prostor, uputio udarac, ali lopta je otišla iznad gola. Srbija je do kraja meča imala prilike preko Lukića i Mitrovića, da bi nekoliko minuta pre kraja Đuričić pogodio prečku.

Rezultat se do kraja nije menjao, a pred Srbijom je sada duel sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Evrope.

Meč se igra u nedelju od 15.00 na stadionu Dubočica u Leskovcu od 15.00, a Srbiji je za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine dovoljan bod iz te utakmice.

Na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Mađarska je prva sa 14 bodova iz šest utakmica, a Srbija na drugom mestu ima 13 bodova ali i utakmicu više. Crna Gora je treća sa osam bodova iz šest utakmica, a Litvanija na četvrtom mestu ima dva boda manje i utakmicu više. Bugarska je na poslednjem mestu sa dva boda.

Teme