Web Analytics
Aleksić: Za mene jedini uspeh na izborima je formiranje nove vlasti i promena sistema vrednosti - BetaRS

Aleksić: Za mene jedini uspeh na izborima je formiranje nove vlasti i promena sistema vrednosti

Politika | 18.11.2023 | access_time 10:50
Aleksić: Za mene jedini uspeh na izborima je formiranje nove vlasti i promena sistema vrednosti
Foto: Beta/SASA DJORDJEVIC

Jedan od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić ocenio je danas da će za njega jedini uspeh na predstojećim izborima biti "formiranje nove vlasti, promena sistema vrednosti, uspostavljanje funkcionalnog sistema odgovornosti onih na vrhu vlasti, kao i ispunjenje zahteva sa protesta "Srbija protiv nasilja".

Aleksić, koji je i predsednik Narodnog pokreta Srbije je za govoreći za list Danas o izbornoj kampanji ocenio da ta koalicija nema medije, novac i funkcionerske kampanje, ali da imaju narod, viziju i ideju da se izbore za normalan život.

Rekao je da kampanju počinju iz Niša, a završavaju u Beogradu, jer su im svi krajevi Srbije podjednako važni. "Zato ćemo obići celu zemlju, sva sela i gradove, razgovarati sa građanima i ponuditi im rešenja za bolji život i normalan život u Srbiji", kazao je Aleksić.

Komentarišući kampanju Srpske napredne stranke (SNS) ocenio je da "tolika uključenost" predsednika države Aleksandra Vučića u njoj govori samo o strahu od poraza na izborima.

Upitan zašto na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja" nije Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića rekao je da je lično predložio da ona bude deo liste, ali da je u okviru njihove organizacije bilo različitih stavova po tom pitanju "što je na kraju rezultiralo da jedan deo SDS-a bude deo 'Srbije protiv nasilja', a da stranka pravi, ipak, drugu koaliciju".

Teme