Web Analytics
Narodna stranka predala listu i potpise za predstojeće vanredne parlamentarne izbore - BetaRS

Narodna stranka predala listu i potpise za predstojeće vanredne parlamentarne izbore

Politika | 19.11.2023 | access_time 12:50
Narodna stranka predala listu i potpise za predstojeće vanredne parlamentarne izbore
Foto: Beta/EMIL VAS

Narodna stranka (NS) predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIК) više od 12.500 potpisa podrške građana listi "Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" za republičke izbore raspisane za 17. decembar.

Nosilac liste i prvi na spisku je lider Narodne stranke Vuk Jeremić, a za njim slede Siniša Кovačević, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić i Marina Lipovac Tanasković.

"Narodna stranka je jedina stranka opozicije koja na izborima nastupa samostalno, dakle, u koaliciji sa narodom, i narod će to prepoznati na izborima. Jedina smo stranka opozicije koja je svoje potpise skupljala sama, peške i pošteno, na šta sam izuzetno ponosan", rekao je Jeremić posle podnošenja potpisa.

On je dodao da je glas za Narodnu stranku siguran izbor i da su garancija te sigurnosti kandidati Narodne stranke na predstojećim izborima.

"Narodna stranka nastupa na izborima sa jasnom i preciznom politikom, otvoreno i pošteno. Ono što govorimo danas govorićemo i posle izbora i neće biti nikakve promene", naglasio je Jeremić.

Narodna stranka predala listu i potpise za predstojeće vanredne parlamentarne izbore

Lider NS se osvrnuo i na francusko-nemački plan o Kosovu i najavio njegovo odbacivanje čim dođe na vlast, odnosno, čim bude u mogućnosti.

"Odbacivanje 'francusko-nemačkog' plana za zavisnost Кosova i Metohije je jedan od najvažnijih izazova koji se nalazi pred Srbijom. Ako date glas Narodnoj stranci, glasaćete za odbacivanje tog plana. To kažemo danas i to ćemo reći i posle izbora. Ako glasate za Narodnu stranku, glasali ste za zabranu kopanja litijuma, nedvosmisleno i bez ikakve relativizacije, nego u zakonskom obliku usvojenom u Skupštini Srbije", zaključio je Jeremić.

Celokupan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.

 

Teme