Web Analytics
Dojava o bombi postavljenoj u zgradi RTS bila lažna - BetaRS

Dojava o bombi postavljenoj u zgradi RTS bila lažna

Hronika | 21.11.2023 | access_time 16:15
Dojava o bombi postavljenoj u zgradi RTS bila lažna
Foto: Milos Miskov
Zgrada Radio televizije Srbije (RTS) u centru Beograda, evakuisana je danas nakon dojave o postavljenoj bombi, potvrđeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP su naveli da je dojava o bombi poslata putem mejla, nakon čega je zgrada evakuisana, a u toku je kontradiverzioni pregled.

Kako je agencija Beta saznala od kolega iz RTS više od polovine ljudi izašlo je iz zgrade, a u pretećem pismu je navedeno da bi bomba trebalo da eksplodira u 18 časova.

Po navodima Udruženja novinara Srbije (UNS) iz istog razloga evakuisana je i zgrada Radio Beograda.

Nepoznata osoba dojavila je da je postavljena eksplozivna naprava i u zgradi Radio televizije Vojvodine (RTV) gde je takođe u toku kontradiverzioni pregled, navedeno je na sajtu RTV.
 
 
Dojava o bombi postavljenoj u zgradi RTS bila lažna
 
Jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) završile su sa proverom svih zgrada Radio-televizije Srbije (RTS) i utvrdile da je dojava o bombi bila lažna, rečeno je za N1 u RTS.

Kako je prethodno saopštio MUP, dojava je stigla putem mejla, a radnici RTS su kazali su da je u pretećem pismu navedeno da bi bomba trebalo da eksplodira u 18 časova.

Zgrade RTS u centru Beograda su bile evakuisane, a policija je izvršila kontradiverzioni pregled.

Teme