Web Analytics
Đurđević Stamenkovski (Zavetnici): Stoltenberg se meša u unutrašnju i spoljnu politiku Srbije - BetaRS

Đurđević Stamenkovski (Zavetnici): Stoltenberg se meša u unutrašnju i spoljnu politiku Srbije

Politika | 22.11.2023 | access_time 14:40
Đurđević Stamenkovski (Zavetnici): Stoltenberg se meša u unutrašnju i spoljnu politiku Srbije
Foto: Beta/Milan Ilić

Nosilac izborne liste koalicije Nacionalno okupljanje Milica Đurđević Stamenkovski rekla je danas da generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg želi da se meša u unutrašnju i spoljnu politiku Srbije.

Ona je na konferenciji za novinare ispred nekadašnje zgrade Generalštaba ocenila da je Stoltenberg svojom posetom "na mala vrata uveo Srbiju u NATO".

"Ne treba da dozvolimo strane uticaje i prostiremo crveni tepih pred one koji hoće da nam otmu 12 odsto teritorije", kazala je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da Srbija ne treba da obnovi zajedničke vojne vežbe sa NATO paktom jer bi na taj način prekršila vojnu neutralnost.

"Ako pobedimo na izborima, garantujemo da će biti usvojen zakon o vojnoj neutralnosti. Naša vojska ne treba da strada na ratištima po svetu već da štiti Srbiju", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Lider Dveri Boško Obradović kazao je novinarima da Srbija neće biti deo "zločinačkog NATO pakta" i da Ustavni sud treba da poništi SOFA sporazum koji je Srbija potpisala sa SAD i NATO.

Pored lidera koalicije "Nacionalno okupljenje", koji su prisustvovale i pristalice Dveri i Zavetnika koji su nosili transparente na kojima piše "bija pamti NATO bombardovanje 1999."

Konferencija za novinare Dveri i Zavetnika simbolično je započela u 12.44 ispred ruševina Generalštaba.

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme