Web Analytics
Zeleno-levi front: Ulaganje u programe prevencije i zaštite žena od nasilja mora biti prioritet - BetaRS

Zeleno-levi front: Ulaganje u programe prevencije i zaštite žena od nasilja mora biti prioritet

Politika | 25.11.2023 | access_time 12:15
Zeleno-levi front: Ulaganje u programe prevencije i zaštite žena od nasilja mora biti prioritet
Foto: Beta/Dragan Gojić

Zeleno-levi front ocenio je danas da ulaganje u programe prevencije i zaštite žena od nasilja mora biti jedan od prioriteta buduće Vlade Srbije.

U saopštenju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Zeleno-levi front je ocenio da je sprečavanje femicida i eliminisanje nasilja nad ženama moguće "samo ukoliko se stvori revnosna i pravovremena koordinacija svih institucija, i radom na pružanju sistemskog odgovora na porast nasilja nad ženama".

"Ulaganje u programe prevencije i zaštite žena od nasilja mora biti prioritet. Srbija bez nasilja mora biti društvo gde su žene sigurne, bezbedne i slobodne da ostvare svoje pune potencijale", navela je kandidatkinja Zeleno-levog fronta na izbornoj listi Srbija protiv nasilja, Natalija Simović.

Ocenila je da su povećanje finansija u toj sferi i finansijska podrška kako državnih organizacija, tako i ženskih nevladinih organizacija koje su među prvima u uspostavile usluge podrške poput SOS telefona, "od ključne važnosti za suprotstavljanje nasilju nad ženama".

Teme