Web Analytics
Kompanija Mineko dodelila dve stipendije studentima u Srbiji - BetaRS

Kompanija Mineko dodelila dve stipendije studentima u Srbiji

Ekonomija | Izvor: Beta | 27.11.2023 | access_time 11:30
Kompanija Mineko dodelila dve stipendije studentima u Srbiji
BETAPHOTO/Hristov Consulting
Kompanija Mineko (Mineco) je i ove godine, po osmi put zaredom, u okviru Fondacije „Evro za znanje“ dodelila dve stipendije studentima Rudarsko-geološkog fakulteta i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kako bi pomogli mladima sa najboljim akademskim dostignućima u daljem školovanju.

Stipendije od po 120.000 dinara dobili su Dragana Grahovac iz Beograda, studentkinja četvrte godine Tehnološko-metalurškog fakulteta, i Slavko Todiću iz Lopara, student četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta.

"Ova stipendija mi mnogo znači jer sam upisao master studije i moći ću da finansiram stanovanje u domu i dalje školovanje. Planiram da se bavim poslovima u rudarstvu i nadam se da ću buduće iskustvo steći u nekom od rudnika kompanije Mineco, a što će mi mnogo pomoći u daljem stručnom usavršavanju. Drago mi je da je prepoznat naš trud i znanje kojim doprinosimo razvoju naše zemlje", rekao je Slavko Todić.

Dragani Grahovac ova nagrada će pomoći da se i dalje usavršava u razvijanju održivih proizvodnih procesa, čime bi želela da se bavi u budućnosti.

"Stipendija koju sam dobila predstavlja priznanje za moj rad i strast ka nauci, a koristiću je za akademsko usavršavanje i pripreme za međunarodne studije. To je ključno da bih stekla šire razumevanje globalnih ekoloških izazova i mogla da pridonesem njihovom rešavanju, a kako bi pomogla u izgradnji održivije budućnosti za sve nas", rekla je ona.

Stipendistima će Mineko, jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu, omogućiti da u postrojenjima u kojima kompanija rukovodi steknu praktične veštine i uvid u tehnološke i proizvodne procese što može da im pomogne u daljem profesionalnom razvoju.

Mineko se bavi ulaganjem i razvijanjem rudnika olova, cinka, bakra u zemljama Jugoistočne Evrope, kao i u Kanadi i Turskoj gde se ta poslovna grupacija pojavljuje kao jedan od vlasnika. 

Teme