Web Analytics
Vučić na pitanje o funkcionerskoj kampanji: Radim svoj posao kao predsednik svih građana - BetaRS

Vučić na pitanje o funkcionerskoj kampanji: Radim svoj posao kao predsednik svih građana

Politika | 27.11.2023 | access_time 12:30
Vučić na pitanje o funkcionerskoj kampanji: Radim svoj posao kao predsednik svih građana
Foto: Beta/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas ocene da vodi funkcionersku kampanju, navodeći da "radi" svoj posao kao predsednik svih građana.

Vučić je posle obilaska gradilišta brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci rekao da se izmene seta izbornih zakona kojima je onemogućena funkcionerska kampanja uoči izbora, odnose samo na kandidate na izbornim listama a da on to nije.

"Ja danas radim svoj posao kao predsednik svih građana a svim srcem pomažem listu Srbija ne sme da stane jer mislim da je ta lista promenila lice Srbije. Zbog fer odnosa se ponašam tako da ništa nisam otvorio i ne samo da sam se držao zakona već i preko toga. Držao sam se fer i korektnog odnosa da bih svima pokazao kako neko može da napravi fer uslove", rekao je predsednik.

Najavio je da će do kraja predizborne kampanje dva puta otputovati u inostranstvo "po najmanje dva, tri dana".

"To znači da ću biti ovde još sedam-osam dana i to vreme ću iskoristiti da pomognem listi Srbija ne sme da stane koliko god mogu", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da je prema istraživanjima javnog mnjenja SNS-a, odnos stranaka vlasti i opozicije za beogradske izbore "na ivici" i da će buduća vlast zavisti od toga ko sve uspe da pređe cenzus.

"To je sada negde na ivici, videćemo kako će to ići sa ovim desničarskim strankama ko će ući u gradski parlament, a ko ne", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević - Badovinci.

Prema njegovim rečima, stvari u Beogradu su se "u mnogome promenile" i lista oko SNS od pre mesec dana ima prednost u odnosu na listu "Srbija protiv nasilja".

Ponovio je podatak iz navodnog istraživanja da sve liste na parlamentarnim izborima, uključujući i Socijalističku partiju Srbije, imaju "3,5 ili četiri odsto manje od SNS i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)".

"Ukoliko budu uspeli u narednih 20 dana da to preokrenu, oni bi onda bili u prednosti za jedan, dva odsto, i onda bismo mi sa SVM bili negde na ivici možemo li da napravimo tu Vladu ili ne", kazao je Vučić.

On je dodao i da će "jedina validna procena" biti građani na izborima 17. decembra.

Naveo je da se istraživanja rade svakog dana i da zbog toga podaci ne mogu da budu precizni.

Teme